Om Firstgrade

"Det hela började ... En fredag ​​eller lördag kan jag faktiskt inte komma ihåg!

- Eiqu Miller

FirstGrade-namnet och apan - började som en symbol och ett namn för en grupp vänner från Kølvrå - och har fram till i dag utvecklats till ett erkänt namn inom klädindustrin. Logotypen består av två element, en apa och en krona. Apan representerar första klass i skolan; det barnsliga sinnet att man måste komma ihåg att spela och inte ta allt så seriöst. Kronan representerar första klass på ett flygplan; kompromisslös, hög kvalitet och uppmärksamhet på detaljer.

Hur ska du starta ett företag som säljer kläder och senare varor till några av landets största stjärnor? Det var nog inte helt i korten när Jesper Mortensen 2015 bjöd in Eiqu Miller ner till sin dåvarande tatueringsbutik "House of Ink Esbjerg", för att få en gratis tatuering.

Eiqu var vid den tiden en erkänd influencer på Youtube, där han hade cirka 70 000 följare. Eiqu var i färd med att filma den första serien Splays Youtube-kanal "Utmaningen Roadtrip", tillsammans med Stupidaagaards - och det fångade Jespers intresse.

När Eiqu hade tatuerats bjöd Jesper honom på en kopp kaffe tvärs över gatan. Det visade sig att 20 meter till kaféet blev av stor betydelse. "Jag har aldrig upplevt något liknande. Det tog oss över en halvtimme att gå 20 meter eftersom det var så många fans som ville prata med Eiqu och ta selfies med honom, ” säger Jesper. Och det var här som fröet till ett samarbete mellan de två såddes. "Han måste då ha t-shirts. Jag ska göra dem åt honom, " tänkte Jesper.

Och sedan gick det smidigt och i mars 2015 öppnade Eiqu och Jesper FirstGrade ApS, där de ursprungligen sålde t-shirts med logotyper och apatryck, till Eiqus många anhängare. Sedan dess har det utvecklats från merchandise till ett riktigt klädmärke som dykt upp i över 40 ungdomsbutiker i Danmark, och idag säljer de både merchandise för andra profiler, samt kläder och accessoarer som de designar själva.

Många av de populära Youtubersna i Danmark har stora fansgrupper bland barn och ungdomar. Därför fungerar FirstGrade bara med Youtubers, som vi tror att vi kan garantera.

"Vi kallar oss inte FirstGrade / First Class, för ingenting - det är ett namn vi alltid strävar efter att leva upp till - under alla omständigheter," Eiqu Miller.

 

Högt i tak och gott om plats i Jordrup

År 2018 flyttade FirstGrade in i en renoverad stallbyggnad i Jordrup, som ligger 8 km utanför Kolding. Byggnaden har omvandlats till lager och kontor, och här har de cirka 250 m2 att boltra sig på.

"Här har vi gott om plats för allt vi behöver, och vi har ofta besök från Youtubers som kommer för att titta på sin egen produkt och skapa videor för Youtube", Eiqu Miller.

På sommaren finns FirstGrade på mässor och marknader - och även om FirstGrade har några grundligt imponerande recensioner Trustpilot, då är Jesper och Eiqu stora anhängare av den verkliga tillitspiloten, som de kallar det, när de är ute och tittar på kunderna i ögonen. Här får de inblick i ärliga och inspirerande åsikter från kunderna. ”Vi älskar att gå ut och träffa våra kunder. Prata med dem och få inspiration och inspiration för de kommande kollektionerna, ”Eiqu Miller.

FirstGrades-uppdrag

Det viktigaste för oss är att våra kunder är nöjda med våra produkter. Vi är judar och vi är ärliga, därför står vi också vid om vi gör misstag. Vi ser till att kvaliteten är i ordning. "Vårt uppdrag är att producera kläder och accessoarer i så god kvalitet att våra kunder återvänder och köper på FirstGrade igen", säger Jesper Mortensen.

Männen bakom FirstGrade

Eiqu Miller, 29 år gammal, bor i Fredericia och är rappare på Youtube. Eiqu är lite av ett online-orakel, så det är han som redigerar webbplatsen, banners, gör marknadsföring, sociala medier och tillsammans med Jesper ansvarar han för kontakten till Youtubere.

Jesper Mortensen, 31 år gammal och tidigare chef för flera tatueringstudier. Jesper bor i Hejls, söder om Kolding med sin familj. Jesper ansvarar för inköp av samlingar, kvalitetskontroll och godkännande, kommunikation med designers, säljare, butiker etc. Dessutom ansvarar han för kommunikation med Youtubers, arrangera evenemang.

Eftersom det bara finns två fast anställda i FirstGrade betyder det att både Eiqu och Jesper måste ha ett finger på pulsen och ett finger i allt som händer i företaget. Detta innebär att de också hjälper till med kundservice, paketpaket och tar hand om alla andra personer som är inblandade.

Dessutom finns det många bra människor som hjälper till att hålla hjulen roterande:

Sebastian, som tidigare var vår praktikant, men som vi inte kunde klara oss utan, så därför hjälper han oss nu att få mer struktur i butiken.

Peter, som faktiskt inte är anställd av FirstGrade, men som vi har utsett världens bästa GLSman.

Brian och Alex, som är våra skickliga säljare som kommunicerar med butikerna i Danmark.

Kewin och Sofie, våra två fantastiska och kreativa designers. Kewin designer vårt eget klädmärke FirstGrade, och Sofie är motivdesignern på våra Youtube-kläder.

2015-2016


https://ekstrabladet.dk/flash/dkkendte/youtuberen-eiqu-miller-goes-to-hollywood/5989824

Eiqu åker till Hollywood. Som värd för de danska nickelodeon-tittarna - Eiqu måste ta dem bakom kulisserna!

https://www.tvmidtvest.dk/artikel/eiqu-millers-vej-til-toppen-af-youtube

En mager ärlig och spännande intervju av Eiqu Miller, där han berättar om sitt liv fram till år 2016.

https://nyheder.tv2.dk/business/2016-06-20-18-aarig-youtuber-efter-historisk-aftale-det-maa-godt-vaere-lidt-gakket

Rasmus Brohave & Eiqu Miller kommer i samarbete med Faxe kondi att göra 10 dokumentärer. Spännande artikel om ett bra samarbete.

 

Gammal FirstGrade-samling
Gammal FirstGrade-samling
Om oss bilder
Gammal samling t-shirt
Gammal samling t-shirt
Eik och häst

2017


http://blog.nordal.eu/at-the-firstgrade-mansion/

FirstGrade herrgård! När Eiqu och Jesper flyttade in tillsammans i huset fick de sponsrade möbler för hela huset, vilket anges i artikeln ovan.

http://oplev.ford.dk/fra-dearborn-til-koelvraa/

Artikel om själva FirstGrade-bilen, som har blivit folierad med VILDST design! Kolla in artikeln och se bilen som får mycket uppmärksamhet på gatorna.

http://www.mynewsdesk.com/dk/ford-motor-company/pressreleases/eiqu-miller-bliver-stuntkoerer-for-ford-2186170

Eiqu åkte till London, där han skulle lära sig som en stuntförare! Vilda handbromsvarv och parkeringsplatser, vilket du kan läsa mycket mer om i artikeln ovan.

https://vafo.dk/artikel/500-700-b%C3%B8rn-stod-i-k%C3%B8-for-at-m%C3%B8de-eiqu-miller

Läs artikeln här, där Eiqu Miller besöker Grindsted - 500-700 barn stod i kö för att se deras stora idol.

 

2018


https://fredericiaavisen.dk/first-grade-toej-fra-influencer-eiqu-miller/

En spännande artikel om vårt klädmärke! Här kan du också läsa om Shopping Bazar i Fredericia, där FirstGrade årligen deltar med vår monter. Läs det ovan!

https://fyens.dk/artikel/kendt-youtuber-er-flyttet-til-fredericia-voldgravene-er-megafede-2018-11-16(2)

Artikel om Eiqu och Jesper, och om hur de har flyttat på grund av företaget.

https://www.elbobladet.dk/elbobladet/Eiqu-Miller-er-klar-med-stand-til-Shopping-Bazar/artikel/373121

En annan artikel om Shopping Bazar Fredericia, där vi är närvarande varje år. Naturligtvis har vi den coolaste monter på mässan ;-)

Jesper Mortensen och Eiqu Miller
Jesper Mortensen och Eiqu Miller
Studien på FirstGrade